Home
Workshops
Publicaties
Behandelde zaken
Over SMI
Contact

Recensies Workshops:


11 april 2017 - Open inschrijving Basiscursus aanbestedenbasiscursus aanbesteden

Klik hier voor een terugblik op de open inschrijving van de Basiscursus aanbesteden.

uneto-vni    Open inschrijving in Zoetermeer


21 juli 2016 - Workhop UAV-GC

Om als projectteamleden goed te kunnen functioneren is het van belang om ook op juridisch gebied voldoende kennis te hebben. Nu zij in toenemende mate betrokken zijn bij projecten met een UAV-GC contract hebben wij besloten om een workshop te houden van 4 uur voor 25 projectmedewerkers verdeeld over 2 groepen (commercie, calculatie, engineering, werkvoorbereiding, projectleiding en directie). Voor deze brede groep is gekozen om snel een vertaalslag te kunnen maken naar de praktijk. Welke invloed heeft een UAV-GC project op de wijze waarop wij het project benaderen.  Hierdoor kunnen we tijdig inzien waar voor ons de risico’s liggen (en de kansen). Daarnaast zijn we hierdoor een professionele partner voor onze opdrachtgever en overige bouwpartners. 

De wijze waarop Marissa Willemse de workshop heeft aangepakt, wordt zeer positief ervaren door de deelnemers. 

Van Delft GroepVan Delft Installatieprojecten b.v. Nieuwkuijk


26 mei en 22 juni 2016 - Workshop UAV-GC

ULC Groep bv krijgt steeds meer te maken met de veranderde contractvormen voor grote utiliteitswerken. Als installateur ben je uiteindelijk steeds vaker verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de uitvoering. Wat zijn je plichten en wat je rechten in deze situatie. De UAV-GC is regelmatig het uitgangspunt van het contract. Op 26 mei en 22 juni heeft Marissa Willemse 2 workshops UAV-GC gehouden bij ULC t.b.v. de projectverantwoordelijken, afdelingshoofden, bedrijfsleiders en directie. 

Dat het onderwerk de toehoorders aansprak was snel duidelijk. Vanaf het begin ontstond een prima interactie tussen Marissa en de toehoorders waarbij veel praktijkvoorbeelden werden besproken. Zodoende ontstond niet alleen een hele leerzame workshop, maar ook een hele leuke. De praktijkvoorbeelden werden afgewisseld met de theorie en af en toe een verhelderd filmpje. Op onderhoudende wijze heeft Marissa de toch “saaie” stof aan onze medewerkers toegelicht, waarbij veel ruimte was voor eigen inbreng.

Het eind resultaat was een leerzame en onderhoudende middag.

ulc     ULC Installatietechniek b.v. Utrecht


12 februari 2016 - Workshop UAV-GC

Als je een beetje kennis van de UAV-GC hebt, denk je bij het ontvangen van de uitnodiging voor deze cursus, dat wordt saai.

Niets is minder waar!!

De UAV GC Workshop, gegeven door Marissa Willemse, heeft door de vele rijk geïllustreerde prakrijk voorbeelden ons een betere betekenis- en sprekendere toepassing gegeven van de UAV-GC. Dit in tegenstelling tot de saaie lettertjes uit de UAV-GC. Doordat we een eigen actuele case hadden ingestuurd konden we deze gericht behandelen.

Een van onze eye openers, dat gevraagde wijzigingen niet vrijblijvend zijn. De kosten voor het calculeren van de wijziging zijn voor de opdrachtgever, ook al kiest deze niet voor de wijziging.  

Kortom een cursus die de moeite waard is. Wij zullen ons zeker aanmelden voor de verdiepingscursus UAV-GC waarin de jurisprudentie rondom de UAV-GC zal worden behandeld.

Unica     Unica Bodegraven


8 april 2016 - Cursus UAV-GC in vogelvlucht

Op vrijdag 8 april hebben wij (Kuijpers) Marissa Willemse bij ons op kantoor in ’s-Hertogenbosch mogen ontvangen voor de workshop ‘de UAV-gc in vogelvlucht’. Marissa heeft in twee uur tijd de groep (ongeveer 20 personen) met veel enthousiasme wegwijs gemaakt in de UAV-gc. De meest voorkomende risico’s werden verduidelijkt aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk en daarnaast werden we verrast met een aantal zeer bruikbare tips. Marissa heeft zeer veel kennis van de UAV-gc en kan die met veel enthousiasme overdragen. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!

logo Kuypers     Kuijpers Installaties Den Bosch


1 maart 2016 - Workshop Nieuwe Aanbestedingswet

workshop aanbesteden dkcOnlangs hebben een aantal medewerkers van DKC Totaaltechniek een leerzame workshop ‘aanbestedingsrecht en de wijzigingen in de aanbestedingswet’ gehad. De workshop werd gegeven door Marissa Willemse van SMI; zij heeft als jurist veel kennis van zaken en kon dit goed overbrengen aan de groep. De workshop was theoretisch, maar doordat er veel uitgelegd werd aan de hand van voorbeelden en de interactie vanuit de groep goed te volgen. Al met al nuttig en verhelderend.

 

DKC     DKC Totaaltechniek - Wijchen


15 februari 2016 - Workshop UAV-GC

workshop UAV-GC Van der PolMarissa Willemse van UNETO-VNI heeft bij ons bedrijf aan de afdelingen sales engineering en projectleiding, de cursus UAV-GC gegeven. Deze cursus is nuttig om een ieder ervan bewust te maken wat UAV-GC inhoudt, zonder heel erg in detail te treden. Er wordt uitgebreid stil gestaan bij de rolverdeling tussen opdrachtgever en opdrachtnemer en de bijbehorende verantwoordelijkheden. Aan de hand van de door ons aangeleverde informatie zijn een aantal praktijkvoorbeelden uitgebreid behandeld.

Van der Pol Montfoort     Van der Pol Elektrotechniek - Montfoort


 Klik hier voor een overzicht van onze workshops


©2006 SMI | Disclaimer | info@smiweb.nl | Bredewater 20 Zoetermeer | T 079 - 323 77 62 | F 079 - 323 85 50 | KvK 27180924